Om oss

hero image

Ta tillbaka framtiden är en hoppfull radikal gemenskap, av och för unga mellan 12-30 år. Vi vill leva i ett samhälle som agerar kraftfullt för att hantera klimatkrisen och motarbeta orättvisor. Vi finns för att ta saken i egna händer och skapa den framtid vi hoppas på.

Ta tillbaka framtiden är en partipolitiskt och religiöst obunden rörelse.

arrows icon pointing right fist icon

Motstånd och gemenskap

Vi använder oss av icke-våldsmetoder och gör fredligt motstånd mot ett dödligt system, mot samhället som bränner upp våra chanser till ett värdigt liv. Samtidigt skapar vi den gemenskap och omtänksamma samvaro som vi saknat för att kunna leva vårt bästa liv som unga i en tid av klimatkris.

Vi tänker inte vänta på att våra liv förstörs. Istället gör vi motstånd mot de krafter som orsakar förstörelsen och tar hand om varandra.

filled sun icon arrows icon pointing left

En hoppfull framtid

Vi strävar mot en värld med plats för alla, där människor respekterar varandra. Ett samhälle inom planetens gränser där vi inser att människan hör samman med och är beroende av naturen. Vi arbetar för en rättvis värld och mot förtryckande strukturer. Vi bryter med ensamheten, hjälper varandra och tillåter våra känslor. Världen behöver ett samhälle där välmående prioriteras över ekonomisk vinst.

Vad vi har gjort hittils

Ta tillbaka framtiden lanserades 1 mars 2023 med firande på bensinmackstak i Göteborg, Malmö och Stockholm.

8 dagar mellan 1-14 april 2023 stoppade vi dag efter dag transport av fossila bränslen från Göteborgs oljehamn - där 50% av den råolja som kommer in i Sverige tas in - genom att sitta framför, och klättra upp på, tankbilar som var på väg till och från tankdepåer inne i hamnen.

6 dagar i juni 2023 gjorde vi samma sak i Malmös oljehamn, och vid flera tillfällen under sommaren har vi stoppat transport av fossila bränslen från oljehamnar i Nacka och Södertälje.

Vi har också ordnat fest och panelsamtal, oinbjudet ätit frukost hos fossilföretag och arrangerat klimatfestival med Jordens vänner och Färnebo folkhögskola.

Gå med i rörelsen!

Vill du gå med i Ta tillbaka framtiden eller veta mer om oss?
Skriv till:
[email protected]